6 χρήσιμες συμβουλές για λιπαρό δέρμα

Τα καλά νέα για όσες έχουν λιπαρό δέρμα είναι ότι πλέον υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να το αντιμετωπίσετε και να μετριάσετε την υπερέκκριση σμήγματος ή την ακμή που συνήθως ταλαιπωρούν τις λιπαρές επιδερμίδες.

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να διαπιστώσετε αν όντως έχετε λιπαρό δέρμα. Το λιπαρό δέρμα έχει συνήθως μια γυαλάδα και είναι λιπαρό στην αφή, ειδικά στη ζώνη Τ – το μέτωπο, τη μύτη και το πηγούνι. Επίσης το δέρμα έχει την όψη φλούδας πορτοκαλιού, μιας και οι πόροι είναι αρκετά διευρυμένοι. Γι αυτό και συνήθως τα λιπαρά  δέρματα εμφανίζουν ακμή. Το πρώτο που θα πρέπει να κάνετε είναι να επισκεφθείτε ένα δερματολόγο, ο οποίος είναι και ο αρμόδιος να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά το πρόβλημα της λιπαρότητας και της ακμής σε οποιαδήποτε ηλικία.

Παρακάτω ακολουθούν κάποια tips, τα οποία θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τη λιπαρότητα και να αποκτήστε μια λαμπερή και φρέσκια επιδερμίδα.

Βρείτε το σωστό καθαριστικό προσώπου

Πολλοί πιστεύουν ότι ο καθαρισμός του προσώπου σας ή η χρήση προϊόντων κατά της ακμής κάνει το δέρμα σας να παράγει περισσότερο σμήγμα, με αποτέλεσμα να τα αποφεύγουν. Οι αλήθεια όμως είναι ότι οι σμηγματογόνοι αδένες, που σημειωτέον βρίσκονται κάτω από το δέρμα, θα παράγουν την ίδια ποσότητα σμήγματος ανεξάρτητα από το πώς αντιμετωπίζετε την εξωτερική στιβάδα του δέρματος. Με άλλα λόγια, για να αυξηθεί η λιπαρότητα του δέρματος απαιτείτε μια αλλαγή σε ένα εσωτερικό, βιολογικό επίπεδο, όπως μια διαταραχή των ορμονών. Ο καλός καθαρισμός και το πλύσιμο του προσώπου σας σίγουρα δεν θα το επηρεάσει.

Αν χρησιμοποιείτε όμως προϊόντα που είναι πολύ ισχυρά, τότε θα αφαιρέσετε τη φυσική και απαραίτητη λιπαρότητα του δέρματός σας που το κάνουν να φαίνεται υγιές και δροσερό. Προσπαθήστε να μην χρησιμοποιείτε καθαριστικά προσώπου περισσότερο από δύο φορές την ημέρα.  

Ιδανικό για εσάς είναι το Glov. To Glov είναι η πιο σύγχρονη, εύκολη και υγιεινή μέθοδος ντεμακιγιάζ και καθαρισμού προσώπου! Tα προϊόντα GLOV Hydro Demaquillage, αφαιρούν το μακιγιάζ μόνο με νερό, χωρίς να χρησιμοποιήσετε κανένα άλλο προϊόν! Οι λεπτές ίνες τους απομακρύνουν ακόμα και το αδιάβροχο μακιγιάζ και καθαρίζουν βαθιά την επιφάνεια του δέρματος διατηρώντας παράλληλα το φυσικό υδρολιπιδικό προστατευτικό στρώμα του. Ταυτόχρονα, λειαίνουν το δέρμα και δίνει ένα ματ αποτέλεσμα. Το Glov Hydro Demaquillage αφήνει το δέρμα σας να αναπνέει ελεύθερα, υγιές, καθαρό και απαλό.

Κερδίστε χρόνο και χρήματα στην αφαίρεση του μακιγιάζ και στον καθαρισμό του προσώπου με την έξυπνη φροντίδα και τη δύναμη της μικροτεχνολογίας, χωρίς να ταλαιπωρείτε το δέρμα σας με χημικά που περιέχονται στα κοινά προϊόντα ντεμακιγιάζ. Ειδικά για τις λιπαρές και μικτές επιδερμίδες υπάρχει το GLOV for oily & mixed skin. Οι μοναδικές μικροΐνες του καθαρίζουν βαθιά τους πόρους, απομακρύνουν το περίσσιο σμήγμα, ενώ παράλληλα κάνουν ένα ελαφρύ peeling. Το GLOV for oily & mixed skin, βοηθά με φυσικό τρόπο στη μείωση της παραγωγής σμήγματος από τους σμηγματογόνους αδένες, περιορίζοντας έτσι τη λιπαρότητα και καθαρίζοντας τους πόρους, χωρίς όμως να "στεγνώνει" το δέρμα.

Ενυδατώστε το δέρμα σας

Όσες έχουν λιπαρό δέρμα αποφεύγουν να χρησιμοποιούν ενυδατική κρέμα - κάτι που μπορεί να είναι πολύ ωφέλιμο, ειδικά κατά τους ψυχρότερους μήνες. Αλλά το δέρμα σας μπορεί να είναι ξηρό και αφυδατωμένο ακόμα κι αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα και μάλιστα για να προστατευθεί μπορεί να γίνει ακόμα πιο λιπαρό. Έτσι παραλείποντας την ενυδατική κρέμα μπορεί να επιβαρύνετε ακόμα περισσότερο το δέρμα σας.

Σε αυτές τις περιπτώσεις συνίσταται μια ελαφριά ενυδατική κρέμα που περιέχει υαλουρονικό οξύ ή φυσικές αγωγές, όπως εκχύλισμα φλούδας λεμονιού, που έχει αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Καλό είναι γενικά να χρησιμοποιείτε προϊόντα με αντι-σμηγματογόνο δράση.

Αν παρόλα αυτά συνεχίζετε ακόμα να έχετε φοβία με την ενυδάτωση, απλώς χρησιμοποιείστε κάποια ενυδατική στα σημεία που χρειάζεστε. Γενικά συνίσταται να χρησιμοποιείτε μη-λιπαρές λοσιόν, gel ή serum αντί για βαριές κρέμες.

Πιάνεστε ….γιατί πιάνεστε; Κρατήστε τα χέρια σας μακριά!

Το λιπαρό δέρμα, λόγω της υπερέκκρισης σμήγματος, είναι περισσότερο επιρρεπές στην ακμή. Το συνεχές άγγιγμα του προσώπου σας κατά τη διάρκεια της ημέρας - συνήθως με βρώμικα χέρια - απαγορεύεται, επειδή μπορεί να μεταφέρουν βακτήρια που θα κάνουν ακόμα πιο έντονο το πρόβλημα της ακμής.

Χρησιμοποιήστε ένα τόνερ μετά τον καθαρισμό που έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και απορροφά τη λιπαρότητα και τους επιφανειακούς ρύπους. Αναζητήστε προϊόντα που περιέχουν συστατικά όπως γαλακτικό, γλυκολικό ή σαλικυλικό οξύ που βοηθούν στην απολέπιση του δέρματος διατηρούν τους πόρους καθαρούς.

Τρώτε τα σωστά λιπαρά

Ένας ευρέως διαδεδομένος μύθος είναι ότι τα λιπαρά τρόφιμα προκαλούν λιπαρότητα στο δέρμα. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι τύποι ελαίων, όπως τα ιχθυέλαια -τα οποία έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα- έχουν αποδειχθεί ότι συμβάλλουν στη μείωση της ακμής, επειδή έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ενώ αντίθετα, η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων, τα ζαχαρούχα ποτά και οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες όπως, το ψωμί και τα ζυμαρικά έχουν συνδεθεί με την επιδείνωση της ακμής. Εκτός από την αποφυγή αυτών των τροφών, προτείνεται να τρώτε συχνά μικρά γεύματα για να διατηρήσετε το επίπεδο ζαχάρου στο αίμα σας σταθερό, πράγμα που θα συμβάλει στη μείωση της παραγωγής σμήγματος και τους φραγμένους πόρους.

Επιλέξτε τα κατάλληλα προϊόντα μακιγιάζ

Όταν πρόκειται για το δέρμα σας, καλό είναι να αποφεύγετε τα προϊόντα που φράζουν πόρους όπως τα υγρά foundation ή άλλα βαριά προϊόντα. Προτιμήστε ένα foundation σε μορφή μους. Εάν είναι μικρά τα σημεία που θέλετε να καλύψετε χρησιμοποιήστε με σύνεση λίγη πούδρα.

Μην υπερβάλλετε με την πούδρα

Το να χρησιμοποιείτε κάποια compact πούδρα κάθε φορά που θέλετε να καλύψετε τη γυαλάδα στο δέρμα σας, μπορεί προς στιγμήν να σας βοηθάει – τουλάχιστον επιδερμικά - αλλά μακροπρόθεσμα προκαλεί περισσότερα προβλήματα. Αντί να χρησιμοποιείστε κάποια πούδρα για να καλύψετε τη γυαλάδα, μπορείτε να την απομακρύνετε εύκολα, γρήγορα και με τον πιο υγιεινό τρόπο… απλά, βρέξτε το αγαπημένο σας γάντι Glov και σκουπίστε ή ταμπονάρετε το πρόσωπό σας.