9 Skin Tips για το καλοκαίρι, που πρέπει να ακολουθήσεις!

Το καλοκαίρι ξεκίνησε και ενώ οι περισσότερες από εμάς έχουμε προετοιμαστεί όσον αφορά ρούχα, μαγιό, καλοκαιρινούς προορισμούς και όλα τα απαραίτητα του καλοκαιριού...τι γίνεται όμως με την επιδερμίδα μας; Αυτές οι 9 συμβουλές θα σε βοηθήσουν ώστε όταν περάσει το καλοκαίρι το μόνο που θα σου έχει μείνει είναι ευχάριστες αναμνήσεις και η χαρακτηριστική διχρωμία στα σημεία του μαγιό.

Αντηλιακή προστασία

Σίγουρα για τις περισσότερες από εμάς θεωρείται δεδομένο ότι δεν πάμε στην παραλία χωρίς το αντηλιακό μας! Τι γίνεται όμως τις υπόλοιπες ημέρες που απλά κυκλοφορούμε και κάνουμε τις καθημερινές μας δραστηριότητες; Επιβάλλεται να φοράμε αντηλιακό και στο πρόσωπο αλλά και στα εκτεθειμένα μέρη του σώματός μας. Μάλιστα συνιστάται η χρήση αντηλιακών που αναγράφεται ότι προστατεύουν και από τις ακτίνες UVA και UVB. Απλώστε το αντηλιακό στο πρόσωπο και στο σώμα, σύμφωνα με τις οδηγίες και επαναλάβετε μετά από 2 ώρες ή πιο σύντομα, αν έχετε ιδρώσει πολύ. Όσον αφορά το πρόσωπο – για μεγαλύτερη ευκολία - θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε μια καλή ενυδατική κρέμα με αντηλιακή προστασία (SPF).

Επιπλέον προστασία από τον ήλιο

Αντηλιακό τσεκ!!! Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για να προστατέψουμε την επιδερμίδα μας; Ιδανικά, θεωρητικά, καλό είναι να αποφύγουμε την άμεση έκθεση στον ήλιο από τις 10:00 – 14:00, όμως πρακτικά κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο. Οπότε, ΔΕΝ βγαίνουμε έξω ποτέ χωρίς γυαλιά ηλίου ή καπέλο και καλό θα ήταν να φοράμε ρούχα, ανάλαφρα μεν, να καλύπτουν όμως επαρκώς τα χέρια και τα πόδια.

Aloe Vera για το κάψιμο από τον ήλιο

Όσο σχολαστικές και να είστε με το αντηλιακό σας, υπάρχει περίπτωση να καείτε από τον ήλιο. Σε αυτή την περίπτωση η Aloe Vera σίγουρα μπορεί να σας ανακουφίσει. Επίσης ένα δροσερό ντους, η επάλειψη της καμένης περιοχής – ενόσω είναι νωπή - με ένα πλούσιο στρώμα ενυδατικής κρέμας και «χαλαρά» ρούχα μπορούν να σας ανακουφίσουν ακόμα περισσότερο.

Ρυθμίστε τη λιπαρότητα

Νοιώθετε το δέρμα σας πιο λιπαρό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού; Μια μάσκα που να εξισορροπεί τη λιπαρότητα είναι ότι χρειάζεστε! Δοκιμάστε την Carbo Detox Cleansing Mask. Η Carbo Detox Cleansing Mask είναι μια μάσκα καθαρισμού που βελτιώνει άμεσα την όψη του μεικτού και λιπαρού δέρματος, με ενεργό άνθρακα που αποτοξινώνει την επιδερμίδα, μειώνει τον αποχρωματισμό του λόγω έλλειψης οξυγόνου και μικραίνει τους διευρυμένους πόρους. Ο φυσικός ενεργός άνθρακας καθαρίζει γρήγορα και αποτελεσματικά το δέρμα από τις τοξίνες, το αναζωογονεί, συσφίγγει τους πόρους και  μειώνει το σμήγμα. Ο Πράσινος άργιλος έχει ισχυρή στυπτική, απολυμαντική και επουλωτική δράση. Απορροφά αποτελεσματικά τα βακτήρια και τις τοξίνες από το δέρμα, καθαρίζει και κλείνει τους πόρους, μειώνει την έκκριση σμήγματος, ενισχύει και φωτίζει το δέρμα.

Καθαρή επιδερμίδα πρωί και βράδυ

Ειδικά το καλοκαίρι, η υψηλή θερμοκρασία και η υγρασία, μας κάνει να ιδρώνουμε περισσότερο και αυτός ο ιδρώτας καλό είναι να απομακρύνεται από την επιδερμίδα μας. Επίσης αν δεν μπορούμε να αποχωριστούμε το μακιγιάζ μας, αυτή η ανάγκη είναι ακόμα πιο έντονη. Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να απαλλαγείς από τον ιδρώτα, τους ρύπους και το μακιγιάζ είναι το GLOV και μάλιστα για το καλοκαίρι, ιδανικό είναι το GLOV travel set που μπορείς να έχεις πάντα μαζί σου ακόμα και στις διακοπές σου. Και μάλιστα μπορείς να διαλέξεις αυτό που ταιριάζει στη δική σου επιδερμίδα, κανονική, λιπαρή ή ξηρή.

Μην παραλείπεις την ενυδατική σου κρέμα

Ακόμα και αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, δεν πρέπει να ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε ενυδατική κρέμα. Σε αυτή την περίπτωση θα ήταν προτιμότερο να χρησιμοποιείτε μια ενυδατική με ελαφριά υφή που να περιέχει, υαλουρονικό οξύ και αλόη, που θα σας χαρίσει βαθιά ενυδάτωση και ένα ματ αποτέλεσμα. Το πρωί μπορείτε να χρησιμοποιείτε μια ενυδατική κρέμα με δείκτη αντηλιακή προστασίας, αλλά το βράδυ οπωσδήποτε πρέπει να χρησιμοποιείτε την ενυδατική σας.

Κάντε απολέπιση τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα

Η απολέπιση είναι ένας καταπληκτικός τρόπος να κάνετε την επιδερμίδα σας να φαίνεται υγιής. Δοκιμάστε το Almond Flower Face & Lips Exfoliator, και θα νοιώσετε την επιδερμίδα σας ανανεωμένη και γεμάτη υγεία.

Είναι το καλύτερο scrub που έχετε δοκιμάσει! Καθαρίζει σε βάθος τους πόρους της επιδερμίδας χωρίς να την ξηραίνει και αμέσως μετά τη χρήση το δέρμα σας είναι πιο απαλό, ελαστικό και σφριγηλό. Επαναφέρει τη λάμψη της επιδερμίδας, μειώνει τα σημάδια αφυδάτωσης και σας προσφέρει ομοιόμορφη και υγιή όψη.

Μην παραμελείτε τα χείλη σας

Οι περισσότερες από εμάς είναι σχεδόν σίγουρο ότι ξεχνάμε εντελώς να προστατέψουμε τα χείλη μας από τον ήλιο. Αποτέλεσμα … αφυδατωμένα και σκασμένα χείλη.... Καλό είναι να χρησιμοποιείτε ένα lip balm με δείκτη προστασίας (SPF) για να τα προστατέψετε από την ηλιακή ακτινοβολία. Επίσης η απολέπιση ανά τακτά διαστήματα θα κάνει τα χείλη σας πιο απαλά. Το Almond Flower Face & Lips Exfoliator, είναι κατάλληλο και για τα χείλη σας.

Ξεχάστε το make up

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος να ξεχάσετε για λίγο τα προϊόντα μακιγιάζ και να αφήσετε την επιδερμίδας σας, να «χαλαρώσει» και να αναπνεύσει. Τώρα είναι η εποχή που το δέρμα μας παίρνει αυτήν την όμορφη ηλιοκαμένη όψη που κρύβει τις ατέλειες και χαρίζει φυσική λάμψη.

Μην κρύβετε τη φυσική σας ομορφιά! Χαρείτε το καλοκαίρι...με προφυλάξεις!!!